Op deze manier word jij niet verleid om nieuwe kleding te kopen!

De meeste vrouwen zien het als de ultieme sport: online op zoek naar koopjes om de mooiste kledingstukken voor een zacht prijsje in huis te halen. Elke keer scrol je langs lange lijsten met dames kleding en zie je de mooiste plaatjes voorbijkomen op je computerbeeldscherm. Je ziet een jurk met schitterende pailletten voorbij komen, en je bent benieuwd hoe je deze jurk aan jouw eigen collectie kan toevoegen. Kortom, je bent verleid door de website. Maar, hoe ga je dit tegen?

Laat je niet verleiden door de sale

Sale, uitverkoop, de solden: voor veel vrouwen klinkt dit als muziek in de oren. In deze selectie vind je pas echte koopjes. Daar zit natuurlijk een kern van waarheid in, maar het is ook een misleidend gezegde. Op deze manier ga je expres in de sale-sectie van een bepaalde webshop zoeken, zonder dat je zelf voor ogen hebt wat je daadwerkelijk wil kopen of wat jouw kledingkast nog nodig heeft. Omdat je geen plan vooraf hebt, is de kans groot dat je allemaal kledingstukken in jouw winkelmandje gooit die je helemaal niet nodig hebt of die eigenlijk helemaal niet bij jouw stijl passen.

Ga op zoek naar kortingscodes

Veel websites bieden diverse soorten kortingscodes aan, bijvoorbeeld voor studenten. Soms kan je ook op andere websites die kortingscodes verzamelen, goede codes vinden die je kan toepassen op jouw bestelling. Deze codes kan je dan aan het einde van de bestelling invoeren in een bepaald tekstvak. Dan gaat er automatisch een bepaald percentage van het totaalbedrag van jouw bestelling. Als je dus voor 500 euro kleding bestelt, zorgt een kortingscode van 20% ervoor dat je maar 400 euro hoeft te betalen. Zo heb je jezelf gewoon 100 euro bespaard!

Kijk ook eens op tweedehands marktplaatsen

Je hoeft natuurlijk niet altijd maar nieuwe kleding te kopen. Je kan ook eens op tweedehands marktplaatsen kijken, zoals Vinted of Marktplaats. Hier vind je soms erg leuke kleding voor minder dan de helft van de nieuwprijs, ook al is het kledingstuk nauwelijks gedragen door de koper. Bovendien is het ook nog eens een duurzame manier van kleding kopen. Het is veel beter voor het milieu om kleding een tweede leven te geven, dan door steeds weer door de sale-collectie te bladeren op je telefoon!

En, wees ervan bewust dat online webshops je graag proberen te verleiden met al hun nieuwsbrieven en social media posts. Je wordt verleid waar je bij staat. Maar, je kan ook handig gebruik maken van deze posts door de kortingscodes die hier worden verstrekt, als je toch al van plan was bij deze webshop iets aan te schaffen. Wees slim, en houd je de volgende keer dat je gaat shoppen deze tips in je achterhoofd!

Vorige artikel

Deze items geven jouw outfit een flinke boost!

Volgende artikel

Glanzende lokken waarmee je de show steelt: zo krijg je die!

Most Popular