Stedentrips zonder de massa: enkele alternatieve bestemmingen

Een citytrip is een vakantie in miniformaat. Het is even de batterijen opladen om er weer aan tegen te kunnen gaan. Het betekent vaak echter ook massa’s toeristen, lange wachtrijen en te hoge prijzen. Heb jij Parijs, Rome, Amsterdam en Londen ondertussen al wel voldoende gezien? Ben je op zoek naar een leuk alternatief waar je gewoon even kunt relaxen en het toch leuk toeven is? Geef deze Europese pareltjes dan zeker een kans!

Ljubljana

De hoofdstad van Slovenië was een jaar of tien geleden nog een nobele onbekende. Dat is een status die stilaan aan het veranderen is. Meer en meer toeristen ontdekken deze prachtige stad en dat betekent ook dat dit het moment is om Ljubljana nog te ontdekken voor het te druk wordt. Wat vind je hier? Een compacte en autovrije stad vol drakenbeelden. Een middeleeuws kasteel. Heerlijke binnenplaatsen en pittoreske straatjes. Ljubljana is een bruisende stad die cultuur en geschiedenis uitademt maar ook tal van levendige terrasjes biedt. Je vindt er heel wat musea, er is een leuke kabelbaan richting het kasteel en het knappe Palaca Urbanc is absoluut ook een bezoekje waard.

Marseille

De Franse Rivièra is voor veel mensen een droombestemming. Nochtans loopt het hier bol van de toeristen en betaal je je vaak blauw voor simpele dingen. Waarom niet van zon, zee, strand en cultuur genieten in het schilderachtige Marseille? Marseille is de oudste stad van Frankrijk en een smeltkroes van culturen. Je vindt er de typische Franse terrasjes, je vindt er de stokoude wijk Le Panier en de pastelkleurige huizen doen ook wonderen voor de sfeer. In Marseille vind je een leuke combo aan bruisend stadsleven, culturele verrijking en natuurlijk een heerlijk klimaat.

Belgrado

Net als Ljubljana is Belgrado een stad uit het oude Joegoslavië dat de laatste jaren sterk aan het opkomen is. Belgrado is de grootste stad in de Balkan en biedt een intrigerende mix van geschiedenis en charme aan. Verken bijvoorbeeld de oude binnenstad met als absolute blikvanger het imponerende fort Kalemegdan. Geniet van het uitzicht over de Donau en de Sava en laat je overdonderden door de gigantische Sint Sava kerk. Ook het Nikola Tesla Museum is overigens een aanrader! Het is ook in Belgrado dat je het graf van Josip Broz Tito terug kunt vinden. Ben je eerder iemand die graag een stapje in de wereld zet? Dan is Belgrado al helemaal een must do voor op jouw bucket list. Het nachtleven in Belgrado is indrukwekkend te noemen in zijn variatie. Je kunt er gaan feesten op het water of in gigantische nachtclubs.

Vorige artikel

Handige tips voor leuke vakantiehuisjes aan zee

Volgende artikel

Een vakantie in Japan: wat zijn de aanraders?

Most Popular