Op vakantie met het vliegtuig, hier houd je rekening mee!

Gaan jullie binnenkort op vakantie met het vliegtuig? Dan doe je er goed aan met een aantal punten rekening te houden. Het scheelt natuurlijk een hoop tijd als je met het vliegtuig gaat, maar je moet wel denken aan het aantal spullen dat je meeneemt. Ook moet je nadenken over waar jij je auto gaat laten en welke belangrijke papieren je zeker niet moet vergeten. We vertellen het je allemaal in dit artikel!

Maak een lijstje met spullen

Begin met het maken van een lijstje voor je spullen, zodat je precies weet wat je allemaal mee moet nemen. Ga je naar een warme bestemming? Dan heb je voornamelijk zomerkleding nodig. Houd er wel rekening mee dat het in de avonden misschien flink af kan koelen. In dat geval is een lange broek en een vest ook zeker aan te raden.

Vergeet ook je verzorgingsproducten en opladers niet op te schrijven. Leg het lijstje bovenop in je koffer nadat je alles hebt ingepakt, zodat je aan het eind van de vakantie het hele lijstje na kan lopen om te checken of je ook echt alles weer mee terug neemt.

Denk aan de belangrijke papieren voor de vakantie

Natuurlijk neem jij je paspoort of ID-kaart mee, en zorg je ervoor dat de rest van je gezin deze ook bij zich heeft. Maar dit is niet alles. Ook de papieren voor je vliegreis moet je bij je hebben, net als je reservering voor het hotel of andere bestemming waar jullie heen gaan. En heb je thuis al bepaalde dingen gereserveerd die jullie op vakantie willen gaan doen? Zorg er dan voor dat je ook hier een papieren bewijs van bij hebt.

Ook goed om aan te denken is de medicatie die je meeneemt. Heeft iemand binnen het gezin Ritalin of een ander medicijn dat onder de Opiumwet valt? Dan dien je hier een Schengenverklaring voor aanvragen bij het CAK. Doe dit tijdig, want het kan soms wel even duren voordat je deze binnen hebt. Zonder deze verklaring mag je de medicatie niet meenemen naar het buitenland.

Waar laat je de auto?

Vlieg je via Eindhoven airport? Parkeren Eindhoven airport is heel eenvoudig te regelen. Online vul je in wanneer je wilt parkeren en de rest wordt voor je geregeld. Ook lang parkeren Eindhoven airport is geen enkel probleem, en ideaal wanneer je op vakantie gaat en niet je auto onbeheerd achter wilt laten. Niet alleen bespaart dit je in de kosten, maar het is ook nog eens heel handig. Je kan er zelfs voor kiezen voor de deur van de vertrekhal uit te stappen en de sleutels af te geven aan de chauffeur. Hij zorgt er dan voor dat jouw auto netjes weg wordt gezet. Wil je dit liever zelf doen? Dan kun je ook gratis gebruikmaken van de shuttle service.

Vorige artikel

Aantrekkelijke en vernieuwende gordijnen voor in jouw interieur!

Volgende artikel

Blijf op de hoogte van de laatste modetrends voor mannen

Most Popular