Aantrekkelijke en vernieuwende gordijnen voor in jouw interieur!

Wat het uiterlijk van gordijnen betreft maken we vaak behoorlijk veilige stijlkeuzes: neutraal en vooral niet te opvallend. Dat is best wel zonde, want ze zijn naast praktisch ook een belangrijk stijlelement in het interieur. In dit artikel zetten we daarom een aantal aantrekkelijke, bijzondere en vernieuwende gordijnstoffen voor je op een rij.

  1. Linnen

Linnen is tegenwoordig helemaal hip and happening. Dit natuurlijke materiaal straalt namelijk knusheid en warmte uit en sluit aan op vrijwel iedere woonstijl. Linnen gordijnen zijn er in allerlei uitvoeringen, zowel lichtdoorlatend als verduisterend, maar de overeenkomst is dat ze allen soepel en slank vallen. Om de natuurlijke uitstraling van de gordijnen te versterken, combineer je linnen met een mooie houten vloer en een licht kleurenpallet.

  1. Denim

Houd jij van een industriële woonstijl? Dan zit je met denim he-le-maal goed! Je zou het waarschijnlijk niet zo snel als gordijnstof bedenken, maar denim is er uitstekend voor geschikt. Het stevige materiaal is stoer, informeel en goed te combineren met andere kleuren en materialen. Bovendien houdt het ook behoorlijk veel licht tegen. Combineer het met een strakke gietvloer en meubels met staal en het industriële plaatje is compleet.

  1. Velours

Velours vindt haar oorsprong in de vintage/retro woonstijl. En laat dat nu eens een ontzettend populaire woonstijl zijn. Gordijnen van velours geven je interieur een geheel eigen persoonlijkheid. Je ziet velours gordijnen meestal in opvallende kleuren: donkergroen, okergeel of wijnrood. Om balans te creëren, combineer je gordijnen van velours met (donker)houten meubelstukken, en opvallende woonaccessoires.

  1. Prints

Wil jij het écht eens anders-dan-anders doen wat betreft gordijnen? Kies dan voor gordijnen met een mooie print of een bijzonder motief. De keuze wat betreft opdruk zijn haast oneindig, maar etnische dessins vormen er de meerderheid in. De kleurrijke, opvallende patronen van deze stijl kunnen je interieur laten sprankelen. Combineer de opvallende gordijnen met warme kleuren, een mooie vloerkleed en houten meubelstukken.

Vorige artikel

De beste beauty tips voor je lichaam

Volgende artikel

Op vakantie met het vliegtuig, hier houd je rekening mee!

Most Popular