De vele voordelen van koperen kranen in de badkamer

Wil je de inrichting van je badkamer helemaal compleet maken? Dan is het erg belangrijk dat je voorzieningen koopt van goede kwaliteit. Naast natuurlijk het bad, de douche en eventueel een toilet vormen ook de kranen die je gebruikt een belangrijk onderdeel van de inrichting van deze ruimte.

Koperen kranen zijn een goede kandidaat en dat heeft verschillende redenen. Wat zijn nu precies de voordelen van deze kranen? En waarom zou je ze in je badkamer moeten laten installeren?

3 belangrijke voordelen van koperen kranen

Kranen uit koper zijn erg populair tegenwoordig, en dat is natuurlijk niet zomaar. Hieronder vind je enkele van de belangrijkste voordelen van zo’n kranen in je badkamer:

1. Goed bestand tegen corrosie

Als er één materiaalsoort is die je kunt vertrouwen op het vlak van protectie en bestendigheid tegen schade en slijtage door contact met vocht, dan is het wel koper. Koperen kranen zijn erg goed bestand tegen schimmels, wat een bijproduct is van de aanwezigheid van vocht – iets dat je in een badkamer natuurlijk niet kunt vermijden.

Koper is op die manier erg duurzaam en dus een slimme investering voor wie op de lange termijn geld wil besparen. Om nog maar te zwijgen van het effect van zo’n kranen op de algemene hygiëne en gezondheid van de badkamer zelf!

2. Voor verschillende stijlen mogelijk

Bij koper denken de meeste mensen misschien in eerste instantie aan rustiek of klassiek, maar dit materiaal is wel degelijk bruikbaar in heel wat woonstijlen. Als je gaat voor koperen kranen die heel robuust en ruw zijn afgewerkt, passen ze inderdaad beter in een rustieke of klassieke setting.

Kies je voor kranen uit koper die wat eleganter ogen, bijvoorbeeld doordat ze een iets lichtere kleur hebben en wat meer effen zijn afgewerkt, dan passen ze ook goed in een landelijke of zelfs moderne inrichting. Zo bestaan er voor elke situatie mogelijkheden!

3. Heel gemakkelijk te reinigen

Ten slotte zijn kranen uit koper ook gewoon heel gemakkelijk te onderhouden, en dat is voor veel mensen de doorslaggevende factor om erin te investeren. Het onderhoud van een badkamer of wastafel is immers iets waar in veel gevallen heel wat bij komt kijken. Vochtproblemen, kalk en andere problemen zijn dan ook nooit ver te zoeken.

Kies je voor koper, dan gaat het onderhoud van je kranen als vanzelf. En dat maakt het een stuk gemakkelijker om je badkamer hygiënischer te houden, waardoor de ruimte ook langer functioneel en mooi blijft!

Kies altijd voor koperen kranen van de beste kwaliteit!

Overtuigd van de meerwaarde van kranen uit koper voor je badkamer? Investeer dan in kranen van goede kwaliteit bij een speciaalzaak, zodat je het beste uit je aankoop haalt. Je badkamer zal je in elk geval dankbaar zijn!

Vorige artikel

De vaatwasser

Volgende artikel

Handige tips voor leuke vakantiehuisjes aan zee

Most Popular