Zo koop je de beste wasmachine

Koop je voor het eerst een wasmachine? Dan is het nog best een hele klus om de juiste te kopen. Kocht je al vaker een wasmachine, dan kan het nog lastig zijn om uit het grote aanbod precies het juiste merk en het juiste model te kiezen. Gebruik daarom onderstaande handige tips.

De inhoud

Hoe groot moet de wasmachine zijn? De meeste apparaten zijn 60 cm breed, 85 cm hoog en 60 cm diep. De meeste machines hebben ruimte voor 8 kilo was, maar er zijn grotere modellen van 9 of zelfs 10 kilo. Voor de zuinigheid maakt het niet uit welke maat je neemt. Heb je minder was, dan gebruikt de machine gewoon minder water. Het is natuurlijk wel handig om het beste formaat te kopen. Heb je slechts weinig was omdat je alleen woont, waarom zou je dan een grote kopen? Ben je met heel wat personen in een huishouden, dan is een groot model wel praktisch.

De zuinigheid

De energielabels vertellen je veel over de zuinigheid van een wasmachine. Je hebt ze van A tot en met G. A is het beste wanneer het om zuinig wassen gaat. G dus het minst zuinig. Op het label kun je ook zien wat het stroomverbruik van het apparaat per honderd wasbeurten is.

Hoe vaak gebruik je de wasmachine?

Hoe vaak wil je de wasmachine gebruiken in een week? Dit is heel verschillend per persoon en per huishouden. Sommige mensen zetten het apparaat wel twee keer op een dag aan en andere mensen gebruiken hem hooguit twee keer in een week. Dat is natuurlijk een heel groot verschil. Ga je de wasmachine heel weinig gebruiken, dan is het jammer om honderden euro’s neer te leggen. Je kunt dan gerust een onbekender merk nemen dat een stuk goedkoper is. Ook die machines gaan namelijk zeker 2000 wasbeurten mee. Met heel weinig draaien in een week is het nog maar de vraag of je daar aan komt. Wil je hem heel intensief gebruiken, dan is een Miele vaak wel een goede keus. Die gaat vaak minstens vijfduizend wasbeurten mee.

De programma’s

Het is ongekend hoeveel programma’s sommige wasmachines hebben. Schaf je ze aan, dan is het net of je een hele computer moet leren kennen. In de praktijk zien we dat de meeste mensen hooguit drie of vier programma’s gebruiken. Meestal duren de zuinige programma’s iets langer. Maar bekijk dus of zo’n groot aantal programma’s voor jou wel relevant is.

Vorige artikel

De leukste casinospellen

Volgende artikel

De vaatwasser

Most Popular