Waarom je regelmatig je spieren moet trainen…

Een goede workout kan zeker deugd doen, en de voordelen ervan op het vlak van gezondheid zijn al geen geheim meer. Veel mensen kiezen echter vooral voor een manier van sporten die gebaseerd is op het verbeteren van de conditie, terwijl eigenlijk ook de spieren erg belangrijk zijn.

Waarom zou je nu meer krachttraining in je workouts moeten verwerken? En waarom is het zo belangrijk om je spieren regelmatig uit te dagen? Hieronder lees je alles wat je wilt weten!

3 voordelen van regelmatig aan krachttraining doen

Krachttraining is een manier van trainen waarbij je je focust op het sterker maken van je spieren door bepaalde oefeningen aan een hoge intensiteit te doen. De spieren vormen een belangrijk onderdeel van het menselijk lichaam, en het is essentieel om ze zo goed mogelijk te onderhouden. Dit is waarom:

1. Meer functionele kracht

Als je vaak je spieren traint, geniet je van een hogere mate van functionele kracht in het dagelijkse leven. Functionele kracht is eigenlijk spierkracht die het mogelijk maakt om alledaagse, natuurlijke bewegingen te doen. Denk maar aan hout hakken, een zware wasmand dragen of bijvoorbeeld de trap oplopen.

Sporters die aan krachttraining doen, hebben spieren die dergelijke activiteiten gemakkelijker aan kunnen. En dat is meteen een eerste goede reden om vaker je spieren uit te dagen tijdens een workout!

2. Een sneller metabolisme

Daarbij komt ook dat mensen met meer spiermassa een sneller metabolisme hebben. Het metabolisme is eigenlijk het proces in je lichaam dat energie uit voeding of een andere energiebron omzet in bruikbare energie. Hoe sneller dit proces, hoe meer calorieën je verbrandt – ook in rust.

Heb je mer spiermassa? Dan ligt dat aantal calorieën per dag hoger, waardoor je minder snel aankomt. Zelfs als krachtsporters dus wat meer eten dan niet-actieve leeftijdsgenoten, zullen ze minder snel vet opslaan!

3. Je lichaam ziet er fitter uit

Ten slotte is ook het esthetische aspect een van de belangrijkste reden waarom veel mensen ervoor kiezen om krachttraining in hun workout te verwerken. Hoe strakker en groter je spieren zijn, hoe fitter je lichaam eruit ziet.

Dit heeft te maken met het feit dat regelmatig gewichten heffen of aan een andere intensieve sport doen de tonus van je spieren verbetert. Hierdoor zijn de spierbuiken beter zichtbaar en lijk je zelfs met een laagje vet toch fit en gezond!

Een goed krachttraining schema voor de beste resultaten

De resultaten die je bereikt met je krachttraining hangen vooral af van de kwaliteit van het schema dat je volgt. Als je vertrouwt op de kennis en ervaring van een personal coach, dan weet je zeker dat je binnen een aantal weken of maanden al heel wat vooruitgang ziet én voelt!

Vorige artikel

Indiaas eten is lekker én gezond

Volgende artikel

Je gezondheid een boost geven met deze 3 praktische tips!

Most Popular