Dit type zonnebril staat het beste bij jouw hoofdvorm!

Zonnebrillen zijn een onmisbaar accessoire voor in de zomer. Als de zon schijnt, kan je op deze manier toch goed ver weg kijken, omdat de donkere glazen van de zonnebril het zonlicht tegenhouden. Daarnaast is een zonnebril een erg stylish item: je ziet er gelijk helemaal summer ready uit met een zonnebril op je neus!

Veel mensen dragen eigenlijk de verkeerde zonnebril. De zonnebril die jou het beste staat, is afhankelijk van de vorm van je hoofd. Als je een rond hoofd hebt, dan staan andere zonnebrillen beter op je hoofd dan andere. Het is handig om hier rekening mee te houden als je een nieuwe zonnebril gaat kopen. Hieronder vind je een handig overzicht met alle typen zonnebrillen die bij jouw hoofdvorm staan. Jij doet nooit meer een zonnebrilmiskoop als je dit artikel hebt uitgelezen!

Een rond hoofd

Je hebt een rond hoofd als jouw gezicht ongeveer even lang als breed is. Veel mensen hebben dit type hoofdvorm. Het is mooi meegenomen als jouw zonnebril je hoofd optisch wat langer en slanker doet lijken. Een zonnebril met een vierkanten montuur is daarom weggelegd voor mensen met een rond hoofd. Deze zonnebril brengt wat extra structuur aan op je gezicht. Als je dit geen mooi montuur vindt, kan je ook kiezen voor voor een rechthoekig model. Je kan ronde monturen beter links laten liggen: hier wordt jouw hoofd alleen nog maar ronder van.

Een ovaal hoofd

Als je een ovaal hoofd hebt, dan heb je geluk: de meeste zonnebrilmonturen staan namelijk goed bij jouw hoofdvorm! Een rond model kan jij heel goed hebben, maar ook een vierkant of een cat-eye model zullen jouw goede features benadrukken. Jij kan dus puur een keuze maken op basis van smaak. Ideaal en nogal jaloersmakend!

Een vierkant hoofd

Heb je een breed en groot voorhoofd en een hoekige kaaklijn? Zo ja, dan heb je een vierkant hoofd. Een ronde of ovale zonnebril maakt jouw gezicht wat minder puntig en hoekig, en contrasteert goed met de vierkante vorm van je gezicht. Jouw gezicht wordt gelijk een stuk zachter met een rond model op je neus!

Een hartvormig hoofd

Heb jij een breed voorhoofd dat steeds smaller wordt naar je kin toe? Dan ben je een van de weinige mensen die een hartvormig hoofd hebben. Ook voor dit type gezichtsvorm geldt dat een ovale of ronde bril je gezicht wat minder hard maken. Ze gaan de strakke lijnen van je gezicht tegen, en zorgen voor een goed evenwicht. Een rond model staat perfect bij jouw hartvormige hoofd. Dat wordt een lading aan complimenten!

Vorige artikel

Je geld beheren, hoe doe je dat?

Volgende artikel

Deze items geven jouw outfit een flinke boost!

Most Popular