Een vakantie in Japan: wat zijn de aanraders?

Japan is voor veel Nederlanders een onbekende en onaantrekkelijk bestemming. Op de foto’s is het er altijd erg druk, en dit is niet iets wat veel mensen aantrekt. Een vakantie moet vooral zijn om uit te rusten, vindt men. Daar zit wat in, maar je hoeft natuurlijk niet iedere dag van de vakantie op dat strandbedje aan zee te liggen met een frisse cocktail in je handen. Soms moet je ook het avontuur willen aangaan om zo nieuwe indrukken op te doen en meer kennis over andere culturen te vergaren. Een vakantie naar Japan zal je zeker nieuwe indrukken opleveren. Sommige mensen ervaren zelfs een cultuurshock, maar dat is geen reden om van een tripje naar Japan af te zien. Japan is een land dat je in je leven gewoon een keer moet hebben gezien. Maar, welke bestemmingen of bezienswaardigheden moeten aan jouw bucketlist worden toegevoegd? Dat lees je hier!

Tokyo

De hoofdstad van Japan, Tokyo, is de bekendste stad van Japan. Dat is echter niet per se de reden waarom deze stad aan jouw reisschema moet worden toegevoegd. De stad is zo bruisend en wervelend, dat zal je nog verrassen als je er bent. Het landschap van Tokyo is enorm kleurrijk en overal waar je kijkt, zie je billboards en posters, een beetje New York in het klein. Verder is het een aanrader om de Tsukiji Fish Market te bezoeken. Hier kopen de lokale inwoners altijd hun verse vis, een dagelijks tafereel dat enorm leuk is om een keer bij te wonen. Ook moet je de Senso-ji Tempel niet vergeten: dit architectonisch hoofdstandje is een prachtige ode aan de Goden.

Het strand van Okinawa

Japan heeft niet zo’n heel prettig klimaat, maar gelukkig hebben de Okinawa-eilanden dit wel, wat een eilandengroep is in de buurt van het vasteland. Hier kan je genieten van de zon en in de avond is het er heerlijk zwoel. Hier kan je even uitrusten van alle heftige indrukken en lange wandelingen. Deze eilandengroep zorgt voor een goede balans tijdens jouw reis!

Samurai-kasteel

De Japanse geschiedenis is enorm interessant en zeker de moeite waard om je in te verdiepen. Dit kan door een Samurai-kasteel te bezoeken, zoals in Himeji. Deze kastelen zijn erg imposant en intimiderend. Helaas zijn ze niet zo oud als ze doen lijken, aangezien er vaak aardbevingen in Japan zijn en dit niet heel bevorderend is voor de staat van oude gebouwen. Het Samurai-kasteel laat zien hoe oude bouwwerken kunnen worden hersteld met moderne materialen: het beste van twee werelden!

En, ben jij ook warm geworden voor een tripje naar Japan? Je zal er geen spijt van krijgen!

Vorige artikel

Stedentrips zonder de massa: enkele alternatieve bestemmingen

Volgende artikel

Zo richt je je kantoor extra modern in

Most Popular