De beste beauty tips voor je lichaam

Jezelf verzorgen en gezond houden, daar komt heel wat bij kijken. Als je echter elke dag moeite doet om een vaste routine aan te houden, dan zal je al snel het effect zien op je algemene gezondheid en uitstraling.

Veel mensen weten echter niet zo goed wat ze nu precies moeten doen om de schoonheid én gezondheid van hun lichaam een boost te geven. Het goede nieuws? het is eigenlijk niet zo moeilijk, zolang je met een paar zaken rekening houdt!

3 goede beauty tips voor je lichaam

Je lichaam is je tempel, zegt men wel eens, en dat is in zekere zin waar. Als je goed voor je eigen lichaam zorg draagt dan geniet je van een betere gezondheid, meer energie en meer geluk.

Hieronder alvast enkele goede tips om je lichaam in topconditie te houden:

1. Ga voor wisseldouches

Een wisseldouche is in feite een douche waarbij je afwisselt tussen heel warm en heel koud water. Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat die plotse verandering van temperatuur ervoor zorgt dat je immuunsysteem sterker wordt, je huid strakker en je doorbloeding beter.

Het is een goed idee om bijvoorbeeld één minuut een koude douche te nemen, om dan plots de temperatuur van het water te verhogen tot een temperatuur die je kan verdragen. Als je dit een paar keer afwisselt en die routine een paar dagen per week doet, zal je een groot verschil zien in de gezondheid van je huid, je energie en meer!

2. Verwijder eelt op je voeten

Eelt op je voeten is een mechanisme van het lichaam om de gevoelige huid aan de onderzijde van de voeten te beschermen tegen schade door langdurig lopen of staan. Allemaal goed en wel, maar een dikke laag eelt ziet er niet bepaald mooi uit!

Hoewel het misschien niet nodig is om alle eelt van je voetzolen te verwijderen, kan je je voeten wel verzorgen door de zolen voorzichtig met een eeltvijl te behandelen. Zo voelen je voeten weer zacht en als nieuw aan!

3. Gebruik shampoo op basis van tea tree olie

Ten slotte kan je haarproblemen voor een groot stuk voorkomen door een shampoo te gebruiken op basis van theeboom-olie. Dit is een speciale olie met antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen, waarmee je bijvoorbeeld roos in je haar effectief tegengaat.

Ook kan je met zo’n shampoo een overmatige productie van talg en jeuk tegengaan, twee bijeffecten van vettig haar of veel roos die erg vervelend zijn. Als je daarbij rekent dat de natuurlijke ingrediënten in zo’n shampoo je haar ook nog eens extra mooi doen ogen, dan is het plaatje natuurijk helemaal compleet!

Vorige artikel

Met deze vier parfums ruik je altijd naar rozen!

Volgende artikel

Aantrekkelijke en vernieuwende gordijnen voor in jouw interieur!

Most Popular