Hoe zorg je voor een lagere energierekening?

Zonder energie is het zo goed als onmogelijk om in comfort te leven en te werken. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je zomaar energie moet verbruiken, als er ook een andere oplossing is!

Wil je graag energiezuiniger gaan leven en wonen? Dat kan, en je hoeft er eigenlijk zelfs niet zoveel voor te doen. Hieronder vind je enkele handige tips om meer energie en water te besparen!

3 manieren om gemakkelijk energie te besparen

Energie besparen lijkt voor veel mensen een moeilijk opdracht, en vaak zijn we ervan overtuigd dat we er ofwel veel moeite voor moeten doen, ofwel veel geld moeten uitgeven om minder energie te verbruiken. Toch zijn er ook een aantal kleine maatregelen die je kunt nemen:

1. Trek vaker een trui aan

Hoe vaak gebeurt het niet dat mensen meteen de verwarming een paar graden hoger zetten als ze het koud hebben, in plaats van een extra trui of ander kledingstuk aan te trekken? Het klinkt misschien banaal, maar als je het jezelf al iets warmer kunt maken met een dikke trui of penoir dan bespaar je uiteindelijk heel wat op je energiefactuur!

2. Schakel de nachtmodus van je thermostaat in

Nog zo’n kleine verandering en gewoonte, die een ongelofelijk groot effect kan hebben op je energiefactuur aan het einde van de maand: je thermostaat ’s nachts uitzetten! Als het echt koud is, kan je natuurlijk een minimum temperatuur instellen, bijvoorbeeld 15 of 16 graden Celsius. Zo voorkom je dat de verwarming ’s nachts aan gaat, maar bespaar je toch heel wat energie!

3. Douche iets korter

Een warme douche is een van de meest deugddoende dingen die er zijn, maar het is jammer genoeg ook een van de beste manieren om je waterrekening aan het einde van de maand de hoogte in te doen schieten. Probeer vaker kort te douchen, want zo bespaar je heel wat geld op de lange termijn!

4. Vul je wasmachine voldoende

Ten slotte is het ook geen slecht idee om je wasmachine iets meer te vullen. Veel mensen denken dat hun vuile was properder zal zijn als ze meerdere keren wassen en de trommel minder vullen. Op het vlak van energiebesparing is het echter beter om juist méér was in een keer te doen. Zo bespaar je energie én water, en dat is natuurlijk een dubbel voordeel dat je niet links kunt laten liggen!

Energie besparen in je huishouden

Pas je bovenstaande tips toe? Dan weet je zeker dat je energierekening meteen een stuk lager zal liggen. Als je daarbij weet dat je hiervoor niet echt aan wooncomfort hoeft in te boeten – dan is dat natuurlijk mooi meegenomen!

Vorige artikel

Zo richt je je kantoor extra modern in

Volgende artikel

Een auto leasen?

Most Popular