Een auto leasen?

Is je auto aan vervanging toe? Dan kun je er in de eerste plaats voor kiezen om een nieuwe auto aan te kopen, maar je hebt tegelijkertijd ook de mogelijkheid om een auto te leasen. Veel mensen denken dat het alleen handig is om zakelijk een auto te leasen, maar dat is een misvatting. Je kunt ook prima een auto leasen als particulier. In deze tekst bespreken wij de verschillende voordelen.

Je hebt geen spaargeld nodig

Een belangrijk voordeel van leasen als particulier is dat je geen spaargeld nodig hebt. Je bent ongetwijfeld bewust van het feit dat een auto een relatief dure aankoop is. Veel mensen sparen dus ook voor een auto. Heb je geen spaargeld en wil je toch in een mooie auto rijden? Dan ben je min of meer verplicht om te lenen. Het nadeel van lenen is dat je ook rente moet betalen. Ga je een auto leasen? Dan betaal je een vast bedrag per maand.

Reparatiekosten zijn inbegrepen

Een ander voordeel van een auto leasen, is dat de reparatiekosten meestal zijn inbegrepen. Je komt dus nooit voor financiële verassingen te staan en dat is in deze dure tijden wel fijn. Uiteraard is het wel van belang om het leasecontract goed door te lezen. Sommige reparatiekosten zijn namelijk niet inbegrepen. Vind je het lastig om de juiste leasemaatschappij te vinden? Je kunt er dan ook voor kiezen om een vergelijkingswebsite te gebruiken. Dan kun je handig en effectief verschillende leasecontracten met elkaar vergelijken.

Geen gedoe met onderhoud

Niet alleen de reparatiekosten zijn inbegrepen, maar je hebt ook geen gedoe met onderhoud. De auto is namelijk niet in je bezit. Dus alle keuringen en dergelijke worden door de leasemaatschappij betaald.

Fiscale voordelen

Wanneer je een auto gaat leasen, dan kun je in sommige gevallen ook profiteren van fiscale voordelen. Bij veel leasemaatschappijen kun je tegenwoordig namelijk ook voor een elektrische auto gaan. De overheid stimuleert elektrisch rijden, omdat dit goed is voor het klimaat. De fiscale voordelen kunnen wel om de zoveel tijd veranderen. Het is dus verstandig om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op dat gebied.

Je kunt je auto nadien weer inleveren

Is je leasecontract verlopen? Dan kun je de auto gemakkelijk weer inleveren. Je hoeft dus niet zelf een nieuwe koper te vinden. Soms heb je ook de mogelijkheid om de auto over te nemen, maar dat is niet bij elke leasemaatschappij mogelijk. Het is wel fijn voor mensen die nog langer van de auto willen genieten.

Vorige artikel

Hoe zorg je voor een lagere energierekening?

Volgende artikel

Het voordeel van een auto leasen

Most Popular