Het voordeel van een auto leasen

Het is zeer voordelig om een auto in bezit te hebben. Je bent dan namelijk niet afhankelijk van het openbaar vervoer. Is je huidige auto aan vervanging toe? Veel mensen besluiten dan om een nieuwe auto te kopen. Je hebt echter ook andere opties. Je kunt bijvoorbeeld ook een auto leasen bij een leasemaatschappij. In deze tekst gaan we dieper in op de voordelen van het leasen van een auto.

Je hebt geen spaargeld nodig

Een auto is relatief duur en de meeste mensen moeten dan ook sparen voor een nieuwe auto. We leven echter in dure tijden en daardoor kan het best lastig zijn om geld te sparen. Sommige mensen besluiten dan ook geld te lenen voor de aankoop van een auto. Dit is onverstandig, want dan betaal je ook nog eens rente. In die gevallen is het dus zeker aan te raden om een auto te leasen. Dan heb je namelijk geen spaargeld nodig.

Je weet altijd waar je financieel aan toe bent

Veel mensen vinden het fijn om te weten wat de precieze vaste lasten per maand zijn. Het is dan ook vervelend om geconfronteerd te worden met onverwachte uitgaven. Heb je een auto in bezit? Dan ben je zelf verantwoordelijk voor de kosten van een reparatie. Bij het leasen van een auto is dat niet het geval, want dan betaal je een vast bedrag per maand en meestal zijn de reparatiekosten ook inbegrepen.

Verschillende leasecontracten

Bij de meeste leasemaatschappijen heb je de mogelijkheid om verschillende leasecontracten af te sluiten. In de eerste plaats kun je vaste leasecontracten voor een bepaalde tijd afsluiten. Het is echter wel lastig om dit contract weer op te zeggen. Vaak zit er dan een boeteclausule in het contract. Ook zijn er variabele leasecontracten. Deze leasecontracten zijn gemakkelijk opzegbaar, maar het nadeel is dat de maandelijkse kosten vaak hoger liggen.

Je kunt in een luxe auto rijden

Koop je zelf een auto? Dan kun je meestal niet voor een luxe auto gaan, want deze zijn bijzonder duur. Wanneer je gaat leasen kun je tegen een scherpe prijs in een luxe auto rijden. De meeste leasemaatschappijen hebben namelijk bijzonder luxe auto’s in bezit. Je hebt dan ook een ruime keuze. Bij veel leasemaatschappijen heb je ook nog eens de mogelijkheid om de auto na de leaseperiode over te kopen. Dit is ideaal voor mensen die helemaal gewend zijn geraakt aan een specifieke auto.

Conclusie

In deze tekst hebben wij de verschillende voordelen van leasen besproken. Hopelijk hebben wij je overtuigd om het eens te proberen!

Vorige artikel

Een auto leasen?

Volgende artikel

Ga voor een lease auto binnen je bedrijf!

Most Popular