Ga voor een lease auto binnen je bedrijf!

Een auto leasen is een prachtig alternatief voor een gekochte wagen, en dat heeft méér dan een goede reden. Wil je graag meer weten over een auto leasen, waarom het zo’n goed idee is in zakelijke situaties en wat de belangrijkste voordelen precies zijn? Dan kan het onderstaande overzicht je vast en zeker wat meer duidelijkheid geven!

Wat zijn de voordelen van een auto leasen?

Een auto leasen houdt in essentie in dat je een wagen voor een vaste periode huurt bij een leasing maatschappij, en dat tegen een vaste maandelijkse kost. Deze methode is erg populair tegenwoordig – en hieronder lees je hoe dat komt:

1. Een wagen leasen is goedkoop

Eerst en vooral is een wagen leasen bij een leasing maatschappij in de meeste gevallen relatief goedkoop, waardoor het natuurlijk veel gemakkelijker is voor kleine bedrijven of werknemers met niet al te veel inkomen om de knoop door te hakken.

Dit is in feite te danken aan het feit dat je voor zo’n wagen enkel maandelijks een vast bedrag betaalt, en daar blijft het ook bij. Daarbij heb je door dit duidelijke, maandelijkse bedrag geen last van onverwachte kosten die niet alleen financieel vervelend zijn maar ook nog eens voor extra stress zorgen!

2. Een auto leasen is gemakkelijk

Daarbij is een wagen leasen als werknemer erg gemakkelijk. Je hoeft zelf niet bezig te zijn met het inschrijven van de wagen, het aanvragen van de nummerplaten of het keuren van het voertuig.

Al deze administratie en bijkomstigheden worden door de leasing maatschappij zelf geregeld, waardoor jij als werknemer meer tijd en mogelijkheden hebt om effectief van je auto gebruik te maken!

3. Je hebt verschillende mogelijkheden

Nog een belangrijk voordeel van een wagen leasen? Je vindt bij de meeste leasing maatschappijen heel wat verschillende mogelijkheden op het vlak van merk, model en meer. Zo is het een stuk gemakkelijker om precies de wagen te vinden die je nodig hebt én waar je je goed bij voelt.

Voor werknemers in bepaalde bedrijven is dat erg belangrijk. Zo moet een leverancier voldoende ruimte hebben in zijn wagen om grotere bestellingen te doen. Als je een breed aanbod aan wagen hebt om uit te kiezen, is het veel eenvoudiger om de beste oplossing voor jouw situatie en voorkeur te vinden.

4. Geen extra kosten

Ten slotte heb je als werknemer of bedrijf geen extra kosten bij het leasen van een wagen. Ook dit is te danken aan het feit dat die zaken door de leasing maatschappij zelf afgehandeld worden.

Onderhoud en herstellingen zijn twee zaken die in normale omstandigheden al snel zorgen voor een hoog prijskaartje, maar bij een leasing wagen heb je daar als bedrijf of werknemer geen last van. En dat is natuurlijk een bonus!

Vorige artikel

Het voordeel van een auto leasen

Volgende artikel

Indiaas eten is lekker én gezond

Most Popular